Coaching medewerkers in hun persoonlijke groei en ontwikkeling

Vitaliteit heeft alles te maken met betrokkenheid, passie en plezier. Persoonlijke ontwikkeling is een van de onderwerpen, naast bijvoorbeeld autonomie en sociale steun, die bijdragen aan een vitale organisatie.

Persoonlijke ontwikkeling kan in de vorm van opleidingen of cursussen. Maar ook coaching valt onder persoonlijke ontwikkeling. Zo coachte ik een medewerker die al jarenlang inhoudelijk goed zijn werk deed. Toch liep hij regelmatig vast in werkoverleggen wanneer een bepaalde collega iets zei. Hij raakte door zijn collega geïrriteerd en reageerde iedere keer boos en gefrustreerd. Uiteindelijk ging zijn gedrag hem in de weg zitten, terwijl hij zijn werk inhoudelijk goed deed. Coaching heeft hem geholpen om inzicht te krijgen waar zijn reactie vandaan kwam en hoe hij daar beter mee om kan gaan. 

Een ander voorbeeld is een medewerker die steeds meer afhaakt in overleggen en negativiteit uitstraalt. Coaching heeft geholpen om te kijken waar deze medewerker wel weer energie van krijgt en uiteindelijk heeft zij een andere stap in haar carrière gemaakt. Dit zijn twee voorbeelden van medewerkers waarbij coaching heeft bijgedragen aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Coaching draagt bij aan verder groei en ontwikkeling van medewerkers en daardoor ook aan werkgeluk en vitaliteit. Er zijn verschillende thema’s waaraan gedacht kan worden bij coaching van medewerkers bijvoorbeeld:

  • Omgaan met werkdruk en stress
  • Vergroten zelfvertrouwen
  • Loopbaanvraagstukken
  • Competentieontwikkeling en leiderschapskwaliteiten
  • Inzicht krijgen in eigen functioneren, belemmeringen en mogelijkheden


Resultaat coaching

Coaching helpt de medewerker om weer zelf regie te krijgen op nieuwe en lastige situaties. Hij of zij ontdekt namelijk waar patronen of belemmeringen vandaan komen. En leert hoe je deze gedragspatronen kan doorbreken. Hierdoor kunnen er betere en bewustere keuzes gemaakt worden. Er vindt een duurzame verandering plaats. Het uiteindelijke resultaat van coaching is dat er meer rust, zelfvertrouwen en plezier in het werk plaatsvindt.

Een gemiddeld coachtraject bestaat uit 6 gesprekken. Een coachgesprek duurt ongeveer 1,5 uur. Voor tarieven kan je hier verder lezen. Wil je meer informatie of is er een medewerker die graag gecoacht wil worden? Neem dan contact met mij op. 


Informatie of een afspraak maken?


   
            
                                                                                             
E-mailen
Bellen
Info