Wie ben ik?

Ik ben Marika Berghuis en ik ben intuïtief coach. Het is mijn passie om samen met mensen op ontdekkingstocht te gaan en op zoek te gaan naar de antwoorden op hun vraagstukken. De ontdekkingstocht vindt in jezelf plaats. Ik vind het geweldig om een tijdje mee te gaan op deze reis en te zien hoe iemand de rust of het geluk in zichzelf vindt. 

Mijn drijfveer 

Mijn drijfveer om Ontdekkingskracht Coaching te starten is omdat in ieder mens de potentie zit om te groeien en te ontwikkelen zodat je steeds dichter bij jezelf komt en hierdoor steeds makkelijker je persoonlijke issues kan oplossen. Dat klinkt gemakkelijk, maar deze reis gaat niet vanzelf. Ik ondersteun iedereen die deze reis wil aangaan en zichzelf duurzaam wil ontwikkelen.

Betrokken en met oprechte aandacht 

Als coach vind ik het belangrijk om het coachproces op een respectvolle manier te begeleiden. Ik ben betrokken en heb oprechte aandacht voor jou en je coachvraag. Jouw coachvraag en het doel dat je wilt behalen staat steeds centraal in een omgeving waar jij jezelf kan zijn. Door coaching maak je een bewustzijnsontwikkeling door. Hierdoor kan je daadwerkelijk stappen zetten in jouw groei en ontwikkeling. 

Mijn achtergrond

Zelf heb ik jarenlang als manager in de woningcorporatiesector gewerkt. Als manager was ik betrokken bij organisatieontwikkelingen zoals fusies en verandertrajecten. Maar ook bij de ontwikkeling en groei van de medewerkers en leidinggevenden. In de rol van manager zag ik ook dat er vraagstukken zijn bij medewerkers en leidinggevenden die meer aandacht vragen dan ik in mijn rol als leidinggevende kon geven. Bij mij kwam op een gegeven moment ook de vraag voorbij, wie ben ik en wat wil ik nu echt. Wat zegt mijn hoofd en wat zegt mijn hart. Na een persoonlijke ontdekkingstocht heb ik toen de keuze gemaakt om verder te gaan als coach. En dat heeft er toe geleid dat ik vol enthousiasme Ontdekkingskracht Coaching gestart ben.

Mijn passie naast mijn werk is mijn gezin. Ik woon met mijn man en twee schatten van dochters in Nuenen. Ik vind het heerlijk om in mijn tuin te wroeten, yoga en tai chi te beoefenen. Daarnaast lees en wandel ik graag. Zoals als de naam van mijn praktijk al suggereert, houd ik van ontdekken. Tijdens vakanties wel zien waar we uitkomen. En dan de rugzak op en gaan wandelen. Maar ik geniet ook van de ontmoeting met mensen. Een mooi gesprek met iemand voeren. Kijken wat iemand beweegt. Verder ontdek ik steeds mooie stukjes in mezelf. Dat blijft een boeiend pad.

Opleiding

Ik heb de opleiding Coaching voor Professionals via de School voor Coaching gevolgd. Deze opleiding is gebaseerd op de psychologie van Jung. Daarna heb ik de opleiding tot Intuïtief Coachen gevolgd bij IMC Mensontwikkeling. Door deze opleiding pas ik ook het Oosterse mensdenken toe in de coaching. Bewustwording staat centraal met als uitgangspunt een holistisch mensbeeld. Ik pas naast de reguliere coachtechnieken ook Oosterse werkvormen toe zoals meditatie en ontspanningsoefeningen. Daarnaast heb ik de opleiding tot Vitaliteitscoach gevolgd bij CIVAS opleidingen.

Aangesloten bij NOBCO

Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches) en werk ook volgens hun richtlijnen. Deze richtlijnen zijn terug te vinden op de website van de NOBCO.


"Laten we op onze ontdekkingsreis naar onszelf toch eens ophouden met zoeken naar wat er mis is met ons. Laten we liever ontdekken wie we zijn en hoe we in elkaar zitten! "   
            
                                                                                             
E-mailen
Bellen
Info