En waar krijg jij energie van?

Gisteren heb ik samen met mijn collega coach Ester Dielissen (van Eszens.nl) gewerkt aan twee trainingen die we in het najaar gaan geven. We gingen er helemaal in op. Voor we het wisten was de dag voorbij. Vol energie en in een flow waren we aan het werk.

Herken je dat? Zo'n dag die voorbijvliegt. Je voelt je de hele dag tevreden en je hebt er echt zin in. 's Avonds heb je nog steeds energie en vol plezier kijk je terug op je werkdag.

Misschien herken je het wel, maar realiseer je je op dit moment dat zo'n dag wel lang geleden is geweest. Of dat het nog maar sporadisch voorkomt dat je je zo voelt. Je hebt eerder van die dagen dat je geen plezier hebt en eigenlijk wat chagrijnig bent. En heb je steeds vaker de neiging om dingen uit te stellen of je laat je gemakkelijk afleiden.

Tijd om te ontdekken waar je wel of geen energie van krijgt!

Dat kan door een week bij te houden wat jouw energiegevers en energienemers zijn in jouw leven en werk. Neem een notitieblokje en houdt nauwkeurig bij welke activiteiten energie geven en welke energie kosten. Het moet wel gaan om activiteiten die je zelf uitvoert. Dus niet over iets waarover je een complimentje krijgt. Kijk deze week eens wat je de hele dag doet en wat voel je daarbij? Heb je er zin in, ben je blij of tevreden? Of merk je dat je dingen uitstelt, je chagrijnig voelt, snel laat afleiden, moe wordt.

Als je het een hele week bij houdt, krijg je al meer inzicht. Sluit je werk nog wel aan bij wie je bent? Zijn het bepaalde activiteiten die energievreten? Bijvoorbeeld de samenwerking met steeds dezelfde collega? Of de presentatie die je moet houden? Door goed naar het overzicht te kijken, kan je misschien een rode draad eruit halen. En inzicht kan al helpen om zelf dingen anders te gaan doen of een gesprek aan te gaan met je collega.

Soms zit het dieper en weet je niet goed meer wie je nu bent

Je bent jezelf een beetje kwijtgeraakt. Je doet dingen die moeten, maar wat wil je nu eigenlijk zelf? En wat is voor jou belangrijk? En dan kom ik weer bij mijn flowmoment van gisteren. In het najaar geef ik de training ‘Wie wil jij zijn?’ Binnenkort verschijnt er meer informatie op de website. Nu al benieuwd? Of je wil meer weten over waar jij energie van krijgt, neem dan contact met mij op.

10 september 2020

Voorbereiding training

  

   
            
                                                                                             
E-mailen
Bellen
Info